From: Dimitris Theologitis [dtheol@energyres.gr]
Sent: Τετάρτη, 12 Μαρτίου 2008 2:03 μμ
To: High Technology Expo
Subject: Fw: EnergyReS '08 - ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ
 
 
EnergyReS'08

ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ

Mε την συμμετοχή των σημαντικότερων εταιρειών που δραστηριοποιούνται τον τομέα των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, της Εξοικονόμησης Ενέργειας και της Ενεργειακής αξιοποίησης απορριμμάτων, με την στήριξη και συμμετοχή Υπουργείων, Πρεσβειών, Επιμελητηρίων, Επιστημονικών & θεσμικών φορέων, Φορέων Τοπικής Αυτοδιοίκησης, Μη Κερδοσκοπικών Οργανισμών και σημαντικών Εκδοτικών οίκων και σε συνδυασμό με τις παράλληλες επιστημονικές ημερίδες - συνέδρια, προαναγγέλλετε η διεξαγωγή της έκθεσης EnergyReS '08 ως το μεγάλο ενεργειακό γεγονός της χρονιάς.

Την έκθεση θα εγκαινιάσει ο Υπουργός Μεταφορών & Επικοινωνιών Κωστής Χατζηδάκης.

Μεγαλύτερη σε χώρους και πλουσιότερη σε εκθέματα, η 2η Διεθνής Έκθεση Εξοικονόμησης & Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας - EnergyReS '08, θα διεξαχθεί από 10 έως 13 Απριλίου στο εκθεσιακό κέντρο του Πρώην Ανατολικού Αεροδρομίου Ελληνικού. Τα εκθέματα περιλαμβάνουν:

  • Συστήματα, τεχνολογίες, και υπηρεσίες Εξοικονόμησης και ορθολογικής διαχείρισης Ενέργειας - ΕΞΕ, στον Κτιριακό Τομέα (BEMS, ηλιακά φωτιστικά, ηλιακές συσκευές, αυτοματισμοί κλπ), στη Βιομηχανία (συμπαραγωγή Η-Θ, BEMS, αυτοματισμοί, ηλιακές αντλίες, κινητήρες, υπηρεσίες συντήρησης κλπ) και στις Μεταφορές (υβριδικά, ηλιακά & ηλεκτρικά οχήματα, συστήματα οικονομίας καυσίμων κλπ)
  • Συστήματα, τεχνολογίες και υπηρεσίες παραγωγής & διαχείρισης ενέργειας από Ανανεώσιμες Πηγές - ΑΠΕ ( Ανεμογεννήτριες, φωτοβολταικά panels & invertes, ηλιακοί συλλέκτες, γεωθερμικός κλιματισμός-θέρμανση, βιομάζα, μικρά υδροηλεκτρικά, αφαλάτωση με χρήση ΑΠΕ, τεχνολογίες υδρογόνου, Ιστοί, Trackers, βάσεις, ηλεκτρολογικό υλικό για ΑΠΕ, συσσωρευτές, υπηρεσίες τηλεπαρακολούθησης κλπ)
  • Συστήματα, τεχνολογίες και υπηρεσίες παραγωγής και διαχείρισης ενέργειας φιλικές προς το περιβάλλον (παραγωγή ενέργειας από βιοαέριο & φυσικό αέριο, διαχείριση & αξιοποίηση απορριμμάτων, τεχνολογίες ανακύκλωσης κλπ)

Στο πλαίσιο της EnergyRes '08 θα διεξαχθούν παράλληλες εκδηλώσεις όπως επιστημονικές ημερίδες και Βussiness Forum των εταιρειών που συμμετάσχουν στην έκθεση. Η κήρυξη της έναρξης των ημερίδων θα γίνει από τον Υπουργό ΠΕΧΩΔΕ Γιώργο Σουφλιά.
Τα θέματα των ημερίδων οι οποίες διοργανώνονται υπό τον συντονισμό του ΚΑΠΕ είναι :

  1. «Ενέργεια, Περιβάλλον & Εξοικονόμηση Ενέργειας στον κτιριακό τομέα και στις μεταφορές» σε τέσσερις θεματικές ενότητες, στις οποίες θα αναπτυχθούν θέματα όπως το ειδικό χωροταξικό για τις ΑΠΕ, θεσμικό & νομοθετικό πλαίσιο, Περιβαλλοντικά θέματα, Εξοικονόμησης ενέργειας, υβριδικές τεχνολογίες οχημάτων κλπ
  2. «Τρέχουσα κατάσταση, Εξελίξεις και Προοπτικές στον χώρο των ΑΠΕ» σε τρείς θεματικές ενότητες στις οποίες θα αναπτυχθούν θέματα Προοπτικών & Εξελίξεων , Τεχνολογιών και Εφαρμογών των ΑΠΕ στην Ελλάδα, Χρηματοδοτικές δυνατότητες ενεργειακών, Δράσεις για το κλίμα κλπ. Ομιλητές των ημερίδων θα είναι εκπρόσωποι του πολιτικού κόσμου, τοπικής αυτοδιοίκησης, θεσμικών φορέων, Οργανώσεων και ειδικοί επιστήμονες από τον χώρο της ενέργειας.

Η EnergyReS' 08 είναι υπό την αιγίδα των Υπουργείων ΥΠΑΝ, ΥΠΕΧΩΔΕ, ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ & ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ και υποστηρίζεται από το ΤΕΧΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΕΛΛΑΔΑΣ, ΣΑΤΕ, ΠΕΔΜΕΔΕ, ΠΕΔΜΗΕΔΕ, EΘΝΙΚΟ ΑΣΤΕΡΟΣΚΟΠΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ, ΕΛΕΤΑΕΝ, ΕΣΣΗΘ, ΕΒΗΕ και τον διεθνή οργανισμό REEEP. Επίσης υποστηρίζεται από τις ΜΚΟ GREENPEACE, ΕCOWEEK, , ECOCITY, ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS, ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ 21 και τα περιοδικά ΠΣΔΜΗ, ENERGYPOINT, ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΤΗΣ, ΝΟΤΙΑ ΓΡΑΜΜΗ.

Χορηγοί επικοινωνίας της έκθεσης : ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, ΟΙΚΟ, ΤΕΧΝΙΚΑ, EUROCHARITY & REID media group

Κύριος Χορηγός της έκθεσης : ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ , Χορηγοί : ΕΥΔΑΠ, ΤΕΔΚΝΑ, ΜΕΛΚΑΤ

Το έμπειρο επιστημονικό προσωπικό σε οργανωτικά θέματα και η δυναμική προβολή της έκθεσης σε τηλεόραση, ραδιόφωνο, ημερήσιο τύπο, τεχνικά περιοδικά και outdoor διαφήμιση εγγυώνται την επιτυχία της έκθεσης, η οποία θα είναι έτοιμη να δεχθεί και 'φέτος, μεγάλο πλήθος επισκεπτών από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Εταιρεία διοργάνωσης είναι η High Technology Expo Ltd. Για περισσότερες πληροφορίες, για επικοινωνία ή για δήλωση συμμετοχής στην έκθεση, επισκεφθείτε τις ιστοσελίδες : www.energyres.gr , www.htexpo.gr και εγγραφείτε ηλεκτρονικά διασφαλίζοντας δωρεάν είσοδο.


High
Technology Expo
 
Αν δεν επιθυμείτε να λαμβάνετε το newsletter της έκθεσης κάντε click εδώ