English

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


ECOWEEK


ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ: ECOWEEK

> ECOWEEK NET To δίκτυο της ECOWEEK με μέλη σε 54 χώρες.

> Ξεκίνα νέα ΟΜΑΔΑ ECOWEEK ή ΟΜΑΔΑ ΘΕΡΜΟΚΗΠΙΟΥ επικοινωνήστε μαζί μας

> Δείτε τα βίντεο της ECOWEEK (δεξιά στήλη) >>>>>>

Η ΟΜΑΔΑ ΤΗΣ ECOWEEK
Διοικητικό Συμβούλιο | Επιστημονικοί Σύμβουλοι | Συνεργάτες | Επικοινωνία

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Ηλίας Μεσσίνας Συνιδρυτής, Πρόεδρος
[διαβάστε περισσότερα ]
Ο Ηλίας είναι αρχιτέκτονας, Δρ. Χωροταξίας και Σύμβουλος Περιβάλλοντος, απόφοιτος του Κολλεγίου Αθηνών, απόφοιτος της Σχολής Αρχιτεκτονικής του Πανεπιστημίου Yale, της Ακαδημίας Bezalel, του Technion Institute of Technology και του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου. Επίσης, παρακολούθησε το M.Sc. Περιβάλλον και Ανάπτυξη του Διεπιστημονικού Προγράμματος του ΕΜΠ. Ο Ηλίας είναι Fellow του Ford Motor Company International Fellowship for Community Leadership και δραστηριοποιείται σε θέματα περιβάλλοντος και οικολογικής δόμησης από το 1995. Ο
Ηλίας συντονίζει τη δραστηριότητα στης ECOWEEK στην Ελλάδα και το εξωτερικό από το 2005. Διαβάστε συνέντευξη εδώ

Υβέτ Ναχμία Συνιδρύτρια, Σύμβουλος [διαβάστε περισσότερα]
Η Υβέτ είναι θεραπεύτρια και δασκάλα Ρέικι και θεραπεύτρια της μεθόδου Γκρίνμπεργκ, απόφοιτος του Κολλεγίου Αθηνών, με δίπλωμα Ψυχολογίας από το Deree College και Μάστερ Εβραϊκού Πολιτισμού από το Πανεπιστήμιο των Ιεροσολύμων. Η Υβέτ είναι βοηθός του Υποδιευθυντή Διεθνών Σχέσεων και Ανάπτυξης του Μουσείου του Ισραήλ και διετέλεσε για δύο χρόνια διευθύνουσα συντάκτρια και αρθρογράφος για το περιοδικό του ιδρύματος Yad Vashem των Ιεροσολύμων και βοηθός διεύθυνσης στο Εβραϊκό Μουσείο Ελλάδος. Η Υβέτ δημιούργησε και συντονίζει προγράμματα για την ενδυνάμωση των γυναικών, όπως το πρόγραμμα "Μαίες της Ειρήνης" μεταξύ Ισραηλινών και Αράβων γυναικών και το πρόγραμμα "Γυναίκες, Θεραπεία, Συνύπαρξη" μεταξύ Ισραηλινών και Παλαιστινίων γυναικών.


ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΤΗΣ ECOWEEK

> Επιστημονικοί Σύμβουλοι της ECOWEEK από το 2010:Από αριστερά προς τα δεξιά, πάνω σειρά:
Vasilis Maroulas, Senior Σύμβουλος Μηχανικός (ARUP, Αγγλία)
Shai Zakai
, Οικο-καλλιτέχνης, φωτογράφος, επιμελήτρια (Forum for Ecological Art & Eco-art Center, Ισραήλ)
Dan Price
, Αρχιτέκτονας (Dan Price Architect & Πανεπιστήμιο Tel Aviv, Ισραήλ)
Braha Kunda
, Αρχιτέκτονας (Διευθύντρια της Σχολής Interior Design Holon Institute of Technology, Ισραήλ)
Καθ. Isaac Meir, Αρχιτέκτονας (Desert Architecture Unit, Πανεπιστήμιο Ben Gurion, Ισραήλ)
Dan Berkove
(Pivot Industries, ΗΠΑ & Ισραήλ)
Vassilios Bartzokas
(DesignLobby, Γερμανία & Κίνα)Από αριστερά προς τα δεξιά, μεσαία σειρά:
Sara Grahn
, Αρχιτέκτων (WHITE Architects, Σουηδία)
Daniel Wicke, Αρχιτέκτονας (RURAL STUDIO, ΗΠΑ)
Emilia Costa, Αρχιτέκτων (Politecnico di Milano, Ιταλία)
Thomas Doxiadis, Αρχιτέκτονας και Αρχιτέκτονας Τοπίου (doxiadis+, Ελλάδα)
Στυλιανή Φιλίππου, Αρχιτέκτων και Ιστορικός Αρχιτεκτονικής (Γαλλία)Από αριστερά προς τα δεξιά, κάτω σειρά:
Julie Bargmann, Σχεδιάστρια Τοπίου (D.I.R.T. Studio, VA) Πρόεδρος του Συμβουλίου
Nataly Gattegno, Αρχιτέκτων (Future Cities Lab & University of Michigan, USA)
Μαρίνα Τοπούζη, Αρχιτέκτονας και Περιβαλλοντολόγος (Αγγλία)
Πέτρος Μπαμπάσικας, Αρχιτέκτονας / Πανεπιστήμιο Πατρών (Drifting City, Ελλάδα)
Κωνσταντίνος Βακίρης, Αρχιτέκτονας και visiting critic στην Αγγλία (Ελλάδα)
Βασίλης Ζώτος, Αρχιτέκτονας και Χωροτάκτης (BGS, Ελλάδα)Οι ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ του προγράμματος YOUNG ARCHITECTS FORUM by ECOWEEK [διαβάστε περισσότερα]:
Ken Yeang
, Αρχιτέκτονας (T. R. Hamzah & Yeang, Μαλαισία και Llewelyn Davies Yeang, Αγγλία), Πρόεδρος του Συμβουλίου
Julie Bargmann, Σχεδιάστρια Τοπίου (D.I.R.T. Studio, VA)
Αλέξανδος Τομπάζης, FAIA Αρχιτέκτονας (Mελετητική – A. Τομπάζης, Ελλάδα)
Κώστας Τσίπηρας, Μηχανικός Οικολογικής Δόμησης (K. & Θ. Τσίπηρας Αρχιτέκτονες, Ελλάδα)
Jacques Allard, Σκηνοθέτης (ArchiWorld, Βέλγιο)
Nataly Gattegno, Architect (Future Cities Lab & University of Michigan, USA)
Ruth Lahav, Αρχιτέκτονας (R.Lahav D. Eitan Architects, Ισραήλ)


ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ (ASSOCIATES) ΤΗΣ ECOWEEK
[Αγγλία] [Αλβανία] [Αυστραλία] [Βουλγαρία] [Γερμανία] [Δανία] [Ελλάδα] [ΗΠΑ] [Ινδία] [Ισραήλ] [Ιταλία] [Kίνα] [Κόσοβο] [Κύπρος] [Ολλανδία] [Πακιστάν] [Παλαιστίνη] [Πολωνία] [Ρουμανία] [Σερβία] [Σλοβενία] [Τουρκία] [Άλλες χώρες]

ΑΓΓΛΙΑ

Magdalena Malska είναι αρχιτέκτονας απόφοιτη με BSc στην Αρχιτεκτονική και Αστικό Σχεδιασμό από το Cracow University of Technology. Η Magdalena επίσης σπούδασε στο Politecnico di Milano και συνεχίζει σπουδές Master στην Κρακοβία. Μέχρι στιγμής η καριέρα της περιλαμβάνει επαγγελματική εμπειρία σε διάφορους τομείς: architectural studio GRAF, WAM Architecten, JERONIMO MARTINS, freelance architect, δημοσιογράφος για αρχιτεκτονικά περιοδικά και διοργανωτής του διεθνούς συνεδρίου και εργαστηρίων της ECOWEEK. Η Magdalena συμμετείχε στα εργαστήρια της ECOWEEK στην Ελλάδα, στη Μέση Ανατολή και την Ιταλία και είναι Συνεργάτης της ECOWEEK στην Πολωνία, Γερμανία και την Αγγλία.

Marilena Dyranis-Maounis έχει δίπλωμα ΜΑ σε Interior Design με διακρίσεις από το UCLAN. Η διατριβή της είχε τίτλο "Urban Aeroponic Garden". Επίσης, κατέχει Master in Audiovisual Management από το EMAM και BSc στην Ψυχολογία από το University of Westminster. Η Μαριλένα έχει επικεντρώσει την καριέρα της στο χώρο της διοργάνωσης και διαχείρισης εκδηλώσεων, εταιρικών και εκπαιδευτικών σεμιναρίων, όπως τα σεμινάρια Youth in Action με τη χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η επαγγελματική της εμπειρία περιλαμβάνει επίσης τη σύνταξη αιτήσεων χρηματοδότησης, τη διαχείριση πολιτιστικών εκδηλώσεων, είναι πρέσβης για φιλανθρωπικές οργανώσεις, όπως η Global Action Plan (με έδρα το Λονδίνο για την Κλιματική Αλλαγή) και IDEA (με βάση την Αθήνα που επικεντρώνεται στην ενδυνάμωση των ανθρώπων για εθελοντισμό) και τη διαχείριση των εθελοντών για μεγάλες εκδηλώσεις και φεστιβάλ. Έχοντας παρακολουθήσει δύο εργαστήρια της ECOWEEK, διοργανώνει το δεύτερο ECOWEEK στο Λονδίνο.

Vasilis Maroulas είναι Senior Consultant Engineer στην ARUP, διπλωματούχος σε Mechanical Engineering του ΕΜΠ, και M.Sc. σε Advanced Mechanical Engineering στο Imperial College. Η AURP είναι μια ανεξάρτητη εταιρία σχεδιαστών, μελετητών, μηχανικών, συμβούλων και ειδικών που προσφέρει μια ευρεία γκάμα επαγγελματικών υπηρεσιών. Ο Vasilis Maroulas είναι Σύμβουλος της ECOWEEK, Σύμβουλος Συνεργάτης στο ΘΕΡΜΟΚΗΠΙΟ της ECOWEEK, και υποστηρίζει τη δραστηριότητα της ECOWEEK στην Αγγλία και στην Ευρώπη γενικότερα.
James Laing είναι ο Γενικός Γραμματέας της Λουθηρανικής Εκκλησίας στην Αγγλία. Ως σύμβουλος σε θέματα αειφορίας συμβουλεύει εταιρίες, κυβερνήσεις και το IMF στην Αφρική. Υπήρξε επίσης υπεύθυνος για τη διαχείριση των ακινήτων της Εκκλησίας της Σκωτίας στο Ισραήλ/Παλαιστίνη, όπου ανέλαβε την πρωτοβουλία χρήσης ΑΠΕ, αερίου βιομάζας και ανακύκλωσης νερού. Ο James είναι Σύμβουλος (Associate) της ECOWEEK στη συνεργασία με την Λουθηρανική Εκκλησία και άλλες Χριστιανικές κοινότητες στην Αγγλία, με στόχο τη συνεργασία σε θέματα κλιματικής αλλαγής και αειφόρου αρχιτεκτονικής και σχεδιασμού.
Gauri Yennawar είναι αρχιτέκτονας και πολεδόμος με έδρα το Λονδίνο. Έλαβε το πτυχίο Master's Degree M.Sc. in Architecture από το Politecnico di Milano στην Ιταλία και Bachelors degree B.Arch in Architecture από το Mumbai University στην Ινδία. Το 2009, διακρίθηκε με το European Commission Erasmus Mundus Fully Funded Scholarship για 22 μήνες Διεθνών Σπουδών στην Ιταλία. Έχει εργαστεί ως αρχιτέκτονας στην Ιταλία και στην Ινδία, με ιδιαίτερο ενδιαφέρον σε marketing & management περιλαμβανομένων του online marketing, διαφήμιση & PR για αρχιτεκτονκή, βιομηχανικό σχεδιασμό & τέχνες στο Λονδίνο. Ακολουθεί ενεργά τα ενδιαφερόντά της, μεταξύ αυτών και την εμπειρία νέων πολιτιστμών, ανθρώπων και στην προώθηση των αρχών της αειφορίας και της πράσινης αρχιτεκτονικής ανά τον κόσμο. Η εμπειρία της την οδήγησε στο να δημιουργήσει συνεργασίες πανεπιστημίων και έρευνας μεταξύ Ιταλίας και Ινδίας και να συμμετάσχει στην ECOWEEK σαν συνεργάτης. Έχει συμμετάσχει σε πολλούς αρχιτεκτονικούς διαγωνισμούς, συνέδρια και εργαστήρια, μεταξύ αυτών και στην ECOWEEK 2010 στη Θεσσαλονίκη. Η Gauri υποστηρίζει τη δραστηριότητα της ECOWEEK στην Ινδία και την Αγγλία.
Paulina Kosciak αποφοίτησε από το Cracow University of Technology (CUT) το 2013 (M.Arch - RIBA Part II) και ολοκλήρωσε με υποτροφία το πρόγραμμα του University of Tennessee - College of Architecture and Design in Knoxville, TN το 2012 στις ΗΠΑ. Διδάσκει ελεύθερο σχέδιο σε υποψήφιους φοιτητές αρχιτεκτονικής και ειδικεύεται σε architectural and urban physical modeling. Εργάστηκε ως intern στο Up Studio (2009-2012) και στο PPA office (2013) όπου συνεργάστηκε σε έργα που αφορούσαν κατοικίες, ιδιωτικά και δημόσια έργα και έργα στο δημόσιο χώρο. Η Paulina συμμετείχε σε εργαστήρια σχεδιασμού όπως το International Design Workshop στο Μαρόκο (2010), IDW στην Ιταλία (2011), IofPPF στην Ουκρανία (2010), ''Architecture for All'' στην Πολωνία για σχεδιασμό ΑΜΕΑ (2011) και ECOWEEK στην Πολωνία (2013). Η Paulina συμμετέχει στην ομάδα διοργάνωσης της ECOWEEK στο Λονδίνο.
Ελένη Χάρλαν είναι απόφοιτος με BA Philosophy and Politics από το Πανεπιστήμιο Exeter και συνεχίζει τις σπουδές της MSc σε Sustainable Cities στο King's College στο Λονδίνο. Η Ελένη εργάστηκε για το Γαλλικό Υπουργείο Παιδείας. Η Ελένη υποστήριξε τη δραστηριότητα της ECOWEEK στην Ευρώπη.
ΑΛΒΑΝΙΑ
Romina Sahiti είναι αρχιτέκτονας απόφοιτη του Polytechnic University of Tirana, Faculty of Architecture and Urban Planning, με δίπλωμα Masters σε Αστικό Σχεδιασμό. Έχει εργαστεί σε γραφεία αρχιτεκτονικής και σχεδιασμού στα Τίρανα. Έχει συμμετάσχει σε πολλά εργαστήρια και πρότζεκτ, μεταξύ αυτών CHWB (Cultural Heritage Without Borders), Orikos 2012 (The research project of Natural Park and the Archeological Orikum in Albania - σε συνεργασία με το Haute Ecole du Paysage, d'Ingenierie et d'Architecture στη Γενεύη), Regulatory Urban Plan of Tirana (σε συνεργασία με το Δήμο Τιράνων για τον σχεδιασμό του Σχεδίου Πόλης). Η Romina είναι η συνδιοργανώτρια της ECOWEEK στην Αλβανία.

Argjire Krasniqi αρχιτέκτων απόφοιτος του University of Prishtina, Department of Architecture, Chair of Urbanism and Spatial Planning. Παρακολούθησε επίσης τρίμηνο master στην Αυστρία στο Vienna University of Technology, Department of Spatial Development, Infrastructure & Environmental Planning με υποτροφία Έχει εργαστεί σε πολλά αρχιτεκτονικά γραφεία στο Κόσοβο και τις ΗΠΑ. Πρόσφατα διοργάνωσε το "The Image of my City" σε πόλεις στο Κόσοβο με θέμα την υπερθέρμανση του πλανήτη. H Argjira εργάζεται στο αρχιτεκτονικό γραφείο Politbyro-Pharc. Η Argjire είναι η κύρια διοργανώτρια της ECOWEEK στο Κόσοβο και υποστηρίζει τη δραστηριότητα της ECOWEEK στην Αλβανία.

ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ

Cairns Regional Council To Περιφερειακό Συμβούλιο καλύπτει μια περιοχή 1687 τετ. χιλιομέτρων σε μια στενή παράκτια λωρίδα μεταξύ Great Dividing Range και Coral Sea. Η πόλη Cairns είναι το κύριο κέντρο της περιοχής και βρίσκεται σε κεντρική τοποθεσία κατά μήκος της παράκτιας λωρίδας με υπό-περιοχές στα βόρεια και νότια που αποτελείται κυρίως από καλής ποιότητας γεωργική γη και περιοχές υψηλής οικολογικής σημασίας. Το Περιφερειακό Συμβούλιο Cairns προσφέρει ένα ευρύ φάσμα υπηρεσιών προς την κοινότητα που περιλαμβάνουν έργα και υπηρεσίες, με τη δέσμευση συνεργασίας για την από κοινού εύρεση λύσεων που μπορούν να κάνουν τη διαφορά. Η οργανωτική ομάδα του φεστιβάλ ECOweek περιλαμβάνει τους: Dan Walton, Sara Palmer και Daniel Handley, Γραφείο Αειφορίας, Σχεδιασμού και Περιβάλλοντος.

ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ
Petya Dimitrova Necheva έχει Master στην Αρχιτεκτονική από το Department of Interior and Design του Πανεπιστημίου Architecture, Civil Engineering and Geodesy στη Σόφια, Βουλγαρία με τρεις μήνες internship στη Fimera Design studio, στη Σόφια και Master degree "Designer expert in emerging technologies" από το Νational Institute of Architecture IN/ARCH, στη Ρώμη, Ιταλία. Η Petya έχει συμμετάσχει σε πολλά εργαστήρια περιλαμβανομένων και της ECOWEEK στη Ρώμη. Η Petya υποστήριξε τη δραστηριότητα της ECOWEEK στη Βουλγαρία.
ΓΕΡΜΑΝΙΑ
Magdalena Malska είναι αρχιτέκτονας απόφοιτη με BSc στην Αρχιτεκτονική και Αστικό Σχεδιασμό από το Cracow University of Technology. Η Magdalena επίσης σπούδασε στο Politecnico di Milano και συνεχίζει σπουδές Master στην Κρακοβία. Μέχρι στιγμής η καριέρα της περιλαμβάνει επαγγελματική εμπειρία σε διάφορους τομείς: architectural studio GRAF, WAM Architecten, JERONIMO MARTINS, freelance architect, δημοσιογράφος για αρχιτεκτονικά περιοδικά και διοργανωτής του διεθνούς συνεδρίου και εργαστηρίων της ECOWEEK. Η Magdalena συμμετείχε στα εργαστήρια της ECOWEEK στην Ελλάδα, στη Μέση Ανατολή και την Ιταλία και είναι Συνεργάτης της ECOWEEK στην Πολωνία, Γερμανία και την Αγγλία.

Vassilios Bartzokas είναι ένας από τους πιο σημαντικούς ανθρώπους στην Ελλάδα στο Σχεδιασμό και την Αρχιτεκτονική βιομηχανία. Ο Vassilios είναι ο πρώην Διευθύνων Σύμβουλος της CARTECO Design Centre, μια εταιρεία που βραβεύθηκε ως μία από τις 10 καλύτερες εταιρείες στην Ευρώπη από τα Ευρωπαϊκά Βραβεία Επιχειρήσεων, μαζί με εταιρείες όπως η DELL, DEUTSCHE TELEKOM, AIR BERLIN και άλλες. Είναι ο Ιδρυτής και Δημιουργικός Διευθυντής του ARCHIVE μιάς καινοτόμου βιβλιοθήκης υλικών για αρχιτέκτονες και σχεδιαστές (www.thearchive.gr) που λειτουργεί 24/7 με έδρα τη Θεσσαλονίκη. Είναι επίσης υπεύθυνος για ένα μεγάλο αριθμό δημιουργικών πρότζεκτ, όπως: Green Design Festival, Αρχιτεκτονική Ημερίδα στην Αθήνα, Invisible Exhibition Hotel, ESW [eso] Ετήσια Συνέδρια για Interior Design, ARCHISEARCH.gr e-περιοδικό για Αρχιτεκτονική και Σχεδιασμό, και άλλα. Ο Vassilios είναι σύμβουλος της ECOWEEK και ο εμπνευστής και κύριος συνεργάτης στη διοργάνωση της ECOWEEK στη Γερμανία και την Κίνα.

ΔΑΝΙΑ
KEA - Copenhagen School of Design and Technology Ακαδημαϊκό ίδρυμα που προσφέρει ένα μεγάλο φάσμα μαθημάτων ανώτατης εκπαίδευσης, πτυχίο Αρχιτεκτονικής Τεχνολογίας και Διαχείρισης Τεχνικών Έργων, και πτυχίο σε AP Σχεδιασμό Πολυμέσων και Επικοινωνίας στην Αγγλική γλώσσα. Η αποστολή του ΚΕΑ είναι να εκπαιδεύσει εξειδικευμένους και επαγγελματίες σχεδιαστές, κατασκευαστές και τεχνολόγους που θα είναι σε θέση να εργαστούν σε ένα διεθνές πλαίσιο. Στόχος του ΚΕΑ είναι να γίνει ένα κέντρο για την εκπαίδευση, την ανάπτυξη της γνώσης και την ανταλλαγή γνώσεων εντός της Δανίας και σε διασυνοριακό επίπεδο. ΚΕΑ είναι ο Συνεργάτης (Associate Partner) της ECOWEEK Δανία.
ΕΛΛΑΔΑ

Δέσποινα Κουινόγλου είναι απόφοιτη του τμήματος Γεωπονίας, της Σχολής Γεωπονίας, Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, με κατεύθυνση τα Οπωροκηπευτικά και την Άμπελο και με κύρια εξειδίκευση την Ανθοκομία και την Αρχιτεκτονική Τοπίου. Η πτυχιακή της εργασία εξέτασε τα ρέματα και τα ποτάμια στο αστικό και περιαστικό περιβάλλον, τα τεχνικά αντιπλημμυρικά έργα, ενώ η εφαρμοσμένη της έρευνα εστίασε στον αειφορικό σχεδίασμο στο τοπίο της περιφερειακής τάφρου της Θεσσαλονίκης. Η πρακτική της άσκηση πραγματοποιήθηκε στο Αγρόκτημα του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και στο Μελισσοκομικό Συναιτερισμό της Λέσβου. Συμμετείχε σε πληθώρα συνεδρίων και ημερίδων, συμπεριλαμβανομένου και της ECOWEEK στο Λονδίνο και στη Θεσσαλονίκη και συμμετείχε στη δράση του ECOWEEK GREENHOUSE στη Θεσσαλονίκη τo 2012. Η Δέσποινα είναι μέλος του δικτύου Dialog, Greek-Turkish Short Film Festival και ασχολείται ερασιτεχνικά με την ψηφιακή και αναλογική φωτογραφία. Η Δέσποινα συμμετέχει στη διοργάνωση της ECOWEEK στη Θεσσαλονίκη.

Αποστολία Μιχαλού είναι φοιτήτρια στο Τμήμα Αρχιτεκτόνων Μηχανικών της Πολυτεχνικής Σχολής του ΑΠΘ. Έχει συμμετάσχει σε διαγωνισμούς και εργαστήρια (αρχιτεκτονικά και άλλα), συμπεριλαμβάνομένου του FES European Autumn Academy: Progressive Outlook on Structural Change of the Energy Sector through Youth Empowerment (Λειψίαa 2015). Ενδιαφέρεται ιδιαίτερα για τη βιοκλιματική αρχιτεκτονική, υλικά πράσινης τεχνολογίας και τη βιώσιμη ανάπτυξη. Η Αποστολία ήταν εθελόντρια και συμμετέχουσα στο ECOWEEK 2015 στη Θεσσαλονίκη και υποστηρίζει τη δράση της ECOWEEK στην Ελλάδα.

Λούνα Καπέτα είναι απόφοιτη του Τμήματος Αρχιτεκτονικής Τοπίου της Σχολής Τεχνολογίας και Γεωπονίας του Ινστιτούτου Τεχνολογίας Ανατολικής Μακδεδονίας και Θράκης και του Πανεπιστημίου Weihenstephan-Triesdorf (BASC) Εφαρμοσμένων Επιστημών στη Γερμανία, με πτυχίο Εφαρμοσμένων Επιστημών και Αρχιτεκτονικής Τοπίου (BLA). Στη διπλωματική της εργασία εξέτασε τα σύγχρονα Βιοκλιματικά Τοπία και Κτίρια μέσα από παραδείγματα στισε χώρες της Βόρειας Ευρώπης. Κατά τη διάρκεια της πρακτικής της εξάσκησης στο Δήμο Πυλαίας-Χορτιάτη είχε την ευκαιρία να σχεδιάσει τα πρώτα της πάρκα στην περιοχή. Κατά τη διάρκεια των σπουδών της συμμετείχε σε διαγωνισμούς, συνέδρια και εργαστήρια. Απασχολείται σε ακαδημαϊκές υποθέσεις και σεμινάρια διά βίου μάθησης. Είναι ενεργό μέλος του δικτύου διαλόγου TeleCC, ενώ είναι ερασιτέχνης συγγραφέας, σκηνοθέτης και ψηφιακή φωτογράφος. Ήταν εθελοντής σε διάφορες οργανώσεις και από το 2015 είναι ενεργό μέλος της ομάδας διοργάνωσης της δράσης της ECOWEEK στην Ελλάδα.

Ανδρομάχη Γκάγκα είναι απόφοιτη της Σχολής Εφαρμοσμένων Μαθηματικών και Φυσικών Επιστημών του ΕΜΠ και απόφοιτη με δίπλωμα M.Sc. στο πρόγραμμα ΔΠΜΣ 'Περιβάλλον Ανάπτυξη' του ΕΜΠ. Εργάστηκε ως Αναλυτής GIS για τη ΔΕΗ για 6 χρόνια και διδάσκει Φυσική. Είναι μέλος πολλών συλλόγων, όπως Κλαμπ Τέννις Πειραιά, Σύλλογος Κεφαλονιών και Ιθακίσων Πειραιώς, Ecoweek Network, Avakas Professors Network και Tutorpool Network. Η Ανδρομάχη είναι σύμβουλος στην αξιολόγηση των δράσεων της ECOWEEK στην Ελλάδα και στο εξωτερικό και συνεργάτης στην δημιουργία του ΘΕΡΜΟΚΗΠΙΟΥ της ECOWEEK στην Αθήνα.
Μαριάνθη Μηνιάτη Είναι πτυχιούχος αρχιτέκτονας του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, του Πανεπιστημίου της Μπολόνια, του Πανεπιστημίου της Ουτρέχτης Ολλανδίας , και της Σχολής της Αμερικανικής Ένωσης της Ελλάδας στην Αθήνα και του Ελληνικού Κινηματογράφου και Τηλεόρασης, με εκπαίδευση στο Scuola di Specializzazione σε αναστήλωση μνημείων στη Ρώμη και στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο για Περιβαλλοντικό Σχεδιασμό Πόλεων και Κτιρίων. Εξασκεί την αρχιτεκτονική με τα έργα στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, συμπεριλαμβανομένου του Ολυμπιακού Χωριού στην Αθήνα, ενώ κατείχε τη θέση Περιβαλλοντικής συμβούλου, Κοινοβουλευτικής Βοηθού στο γραφείο του Ευρωβουλευτή Καθ. Α. Τρακατέλλη, και τη θέση Μηχανικού Διαχειριστή στο Τμήμα Διαχείρισης Κτιρίων στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Η Μαριάνθη υποστηρίζει τη δραστηριότητα της ECOWEEK στην Ελλάδα.
Ben Gill είναι Chartered Environmentalist με το IEMA, εργάζεται ως freelance περιβαλλοντικός σύμβουλος σε εθνικά και διεθνή έργα. Είναι σύμβουλος σε δύο One Planet Community έργα - το ένα στην Πορτογαλία και το άλλο στο Σίδνευ. Ως διευθυντής της BioRegional Consulting συνεργάστηκε με μια πληρώρα πελατών, εστιάζοντας σε έργα για κοινότητες και τη διαχείριση επιχειρήσεων. Ο Ben είναι απόφοιτος σε Earth Science και κατέχει πτυχίο MSc σε Περιβαλλοντικές Τεχνολογίες. Ο Ben είναι σύμβουλος στον προγραμματισμό των δράσεων της ECOWEEK στην Ελλάδα και το εξωτερικό και υποστήριξε τη δημιουργία του ΘΕΡΜΟΚΗΠΙΟΥ της ECOWEEK στην Αθήνα.
Eloise Touni ασχολείται τα τελευταία 10 χρόνια με τη διαχείριση περιβαλλοντικών έργων στον τομέα των χημικών και διαχείρισης απορριμμάτων. Έχει εμπειρία στη διοργάνωση παροχής κατάρτισης και ανάπτυξης ικανοτήτων για ΜΚΟ στην Αφρική, και στη διδασκαλία στο Πανεπιστήμιο του Κέιπ Τάουν στις διεθνείς κανονισμούς φυτοφαρμάκων. Ως διαχειριστής έργου ήταν υπεύθυνη για τους ετήσιους προϋπολογισμούς € 1 εκατ. ευρώ περίπου, σε έργα που υλοποιήθηκαν από κοινού από ΜΚΟ εταίρους στην Αφρική και την Ασία, και με δραστηριότητες σε 8 χώρες. Η Eloise είναι σύμβουλος στον προγραμματισμό των δράσεων της ECOWEEK στην Ελλάδα και το εξωτερικό και υποστήριξε τη δημιουργία του ΘΕΡΜΟΚΗΠΙΟΥ της ECOWEEK στην Αθήνα.
Κωνσταντίνα Κωστούλα απόφοιτος του King's College με ΜΑ Environment and Development και της Παντείου, ειδικεύεται σε εκπαιδευτικά προγράμματα για το περιβάλλον. Η Κωνσταντίνα συντόνισε και πραγματοποίησε το πρόγραμμα περιβαλλοντικής ενημέρωσης στα πυρόπκληκτα σχολεία του Ν. Ηλείας, ένα πρόγραμμα το οποίο υποστήριξε το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Η Κωνσταντίνα συντονίζει και πραγματοποιεί δράσεις της ECOWEEK στην Ελλάδα.
Μαρία Μαρσέλα Ντούνη απόφοιτος Βαλκανικών Σπουδών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών από το Πανεπιστήμιο του Πειραιά. Γνωρίζει επτά ξένες γλώσσες και κατέχει δίπλωμα μεταφραστή από τη σχολή Metafrasi School of Translation Studies. Υπεύθυνη Πωλήσεων Δορυφορικού Ιντερνέτ και Συντονιστής Ευκαιριακών Μεταδόσεων στην εταιρεία Hellas Sat Α.Ε.. Freelance μεταφράστρια και συνεργάτης σε μεταφραστικές εταιρείες. Ασχολείται εθελοντικά με δράσεις ΜΚΟ. Ιιδρυτικό μέλος και πρώην πρόεδρος της AEGEE Florina, παράρτημα της οργάνωσης AEGEE Europe (Association des Etats Generaux des Etudiants de l' Europe-European Students Forum). Η Μαρία Μαρσέλα Ντούνη έχει αυξημένη οικολογική συνείδηση και έχει συμμετάσχει σε σειρά σεμιναρίων και εργαστηρίων φυσικής δόμησης. Η Μαρία συντόνισε το πρόγραμμα της ECOWEEK στους Δήμους.
Θωμάς Πελίογλου απόφοιτος Μηχανικός Αεροσκαφών του Hasslo Aviation College of Sweden και κάτοχος διπλώματος Marketing & Enterpreneurship της σχολής Foretagspoolen Competence and Νetwork στη Σουηδία. Σύμβουλος ΑΠ, με πολυετή εμπειρία στις κατασκευές, με άριστες οργανωτικές ικανότητες, έχει συμβάλλει στην εδραίωση εταιρειών του εξωτερικού στην Ελλάδα. Σε συνεργασία με σουηδικές εταιρείες, εισήγαγε στην Ελλάδα την καινοτόμα μέθοδο NC (no chemicals) για την απομάκρυνση οργανικών και ατμοσφαιρικών ρύπων από εξωτερικές επιφάνειες. Μιλάει άπταιστα σουηδικά και αγγλικά. Δραστηριοποιείται σε κατασκευές φυσικής και βιοκλιματικής δόμησης, όπως στην ανέγερση του βιοκλιματικού κτιρίου της European Sustainability Academy (ESA). Ο Θωμάς συντόνισε το πρόγραμμα της ECOWEEK στους Δήμους.
Ολυμπία Δάτση είναι αρχιτέκτονας τοπίου με σπουδές στην Αρχιτεκτονική Τοπίου, τη Διακόσμηση και τις Δημόσιες Σχέσεις. Απασχολείται σε αρχιτεκτονικά γραφεία ενώ παράλληλα εξειδικεύεται στην Πολιτιστική Διαχείριση αναλαμβάνοντας το σχεδιασμό, την προώθηση και την παραγωγή εκδηλώσεων για ποικίλους φορείς. Η Ολυμπία υποστήριξε το συνέδριο της ECOWEEK στη Θεσσαλονίκη το 2011.
Τάσος Ροίδης είναι αρχιτέκτονας απόφοιτος του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Η διπλωματική του εξέτασε την προσαρμογή των κτιρίων σε ακραίες κλιματολογικές συνθήκες και η θεωρητική του εργασία εστίασε στην ιστορία της βιοκλιματικής αρχιτεκτονικής ξεκινώντας από τον 19ο αιώνα. Έχει συμμετάσχει σε μεγάλο αριθμό συνεδρίων και εργαστηρίων για αειφόρο αρχιτεκτονική και αρχιτεκτονική τοπίου στην Ελλάδα, Ευρώπη και τις ΗΠΑ. O Τάσος υποστήριξε τα εργαστήρια της ECOWEEK το 2010-2011.
Δημήτρης Αβραμίδης είναι αρχιτέκτονας απόφοιτος του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Η διπλωματική του εξέτασε την ιστορία και η εξέλιξη της βιοκλιματικής αρχιτεκτονικής στην Ιστορία. Εξασκεί την αρχιτεκτονική σε αρχιτεκτονικό γραφείο στο Μόναχο της Γερμανίας. O Δημήτρης υποστήριξε τα εργαστήρια της ECOWEEK το 2010-2011.
Πέτρος Μπαμπάσικας, Αρχιτέκτονας / Πανεπιστήμιο Πατρών (Drifting City, Ελλάδα) Συντονιστής της Ομάδας υποστήριξης των εργαστηρίων της ECOWEEK 2010.
Δήμητρα Παπαγεωργίου είναι φοιτήτρια Αρχιτεκτονικής στο Πανεπιστήμιο Πατρών. Έχει συμμετάσχει σε διαγωνισμούς και αρχιτεκτονικά εργαστήρια μεταξύ αυτών το WPA και Upto35 με το γραφείο Drifting City. Η Δήμητρα υποστήριξε τα εργαστήρια της ECOWEEK το 2010.
Κώστας Τσάμης Γεννημέρνος στην Πάτρα είναι φοιτητής Αρχιτεκτονικής στο Πανεπιστήμιο Πατρών. Η διπλωματική του εξετάζει τη σχέση της κλίμακας και του ανθρώπου στη σύγχρονη Αρχιτεκτονική. O Κώστας υποστήριξε τα εργαστήρια της ECOWEEK το 2010.
Έφη Ορφανού Γεννημένη στην Αθήνα είναι φοιτήτρια Αρχιτεκτονικής στο Πανεπιστήμιο Πατρών. Η διπλωματική της εξετάζει την Αρχιτεκτονική ως την ταυτότητα του ανθρώπου βασισμένη στις ανάγκες του. Η Έφη υποστήριξε τα εργαστήρια της ECOWEEK το 2010.
Ο ΑΚΤΟ είναι τo κορυφαίο Kολλέγιο Tέχνης και Design στην Ελλάδα που λειτουργεί ως επικυρωμένο Κολλέγιο του Πανεπιστήμιο Middlesex του Λονδίνου προσφέροντας εννέα (9) προπτυχιακά προγράμματα σε επίπεδο Bachelor of Arts (Honours) Degree και ένα διακλαδικό Master of Arts στις παρακάτω ειδικότητες: Graphic Design, Interior Architecture, Product Design, Photography, Marketing & Advertising, Fashion Design, Fine Arts & Technology, 3D Animation & Multimedia Productions, Sketch-Comics-Cartoon. Ο ΑΚΤΟ φιλοξένησε τη δραστηριότητα της ECOWEEK και του ΘΕΡΜΟΚΗΠΙΟΥ της ECOWEEK στην Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Στην κοινή δράση για την προώθηση του αειφόρου σχεδιασμού και της οικολογικής δόμησης στην Ελλάδα δίνει δυναμικά το παρών ο ΑΚΤΟ Θεσσαλονίκης. Σπουδαστές του προγράμματος Interior Architecture Design συμμετέχουν στα workshops της διοργάνωσης ενώ οι εγκαταστάσεις του ΑΚΤΟ Θεσσαλονίκης θα φιλοξενήσουν μέρος των παράλληλων εκδηλώσεων. Σπουδαστές των προγραμμάτων Graphic Design και 3D Animation & Multimedia Productions υπό την καθοδήγηση των καθηγητών τους Παναγιώτη Μεταλληνού, Μαρίας Γεωργιάδου και Ελένης Ξούπα αντίστοιχα, συνεργάζονται με την ECOWEEK 2011 για τη δημιουργία του νέου επικοινωνιακού προφίλ και του spot της διοργάνωσης.

Συμμετείχαν οι φοιτητές του AKTO Graphic Design: Anna Boccasile, Μαρία Ασβεστή, Θεόδωρος Γεωργιάδης, Αθανάσιος Δεσύλλας, Αλέξανδρος Δήμος, Ραφαήλ Ιερωνυμάκης, Γεώργιος Καραθανάσης, Βαρβάρα-Βασιλική Κωνσταντινίδου, Βασίλειος Μανουσαρίδης, Δημήτρης Μοδέστου, Λένα Μπερζόες, Δημοσθένης Παπακωνσταντίνου, Ευαγγελία-Ηλιάνα Παπαχριστοδούλου, Ελπίδα Σαχπαζίδου και Αναστασία Χαρπαντίδου.

Giorgos Karathanasis
Alexandros Dimos
Anna Boccasile
Dimitris Modestou
Lena Bezos
Maria Asvesti
Rafael Ieronymakis
Varvara-Vasiliki Konstantinidou
Vasilis Manousaridis
Για να δείτε το όνομα του φοιτητή τοποθετήστε το ποντίκι πάνω στην εικόνα | Κάντε κλικ πάνω στην εικόνα για να την δείτε σε υψηλή ανάλυση

Συμμετείχαν οι φοιτητές AKTO 3d Animation: Alexandr Avanesov, Ιωάννης Κατιγκαρίδης, Ιωάννα Ναζλίδου, Μαρία Ψαλτίδου, Μαγδαληνή Ασημακοπούλου, Άρης-Ηλίας Δημητρακόπουλος, Ιωάννης Δημόγλου, Εμμανουήλ Κόβρας, Κοσμάς Μαμπεντζίδης, Δημήτριος Μουταφίδης, Γεώργιος Πυρουνάκης, Ανδρέας Στεργίου, Κωνσταντίνος Στέφης, Επαμεινώνδας Σφακιανάκης και Μυρτώ Χρυσοστομίδου.

Nontas Sfakianakis
Johnis Katigaris Kosmas Mpampetzidis
Konstantinos Stefis
Giorgos Pirounakis
Manolis Kovras
Για να δείτε το όνομα του φοιτητή τοποθετήστε το ποντίκι πάνω στην εικόνα | Κάντε κλικ πάνω στην εικόνα για να δείτε το βίντεο στο YouTube
ΗΠΑ

M. Leyla Turanalp Uysal είναι πολεοδόμος και ερευνήτρια. Σύμβουλος για την εκπαίδευση, τις γυναίκες και τη δημόσια υγεία σε έργα στη Μέση Ανατολή στον οργανισμό Educational Divide Reform Organization (EDR) στη Βοστώνη και βοηθός του καθηγητή Rafi Segal στο MIT. Η Leyla έχει διεξάγει έρευνα για τις γειτονιές όπως το Tarlabasi στην Κωνσταντινούπολη, που χαρατκηρίζονται από αναγκαστική μετανάστευση και φτώχεια. Συμμετείχε στην οργανωτική επιτροπή του GreenAge International Symposium και της ECOWEEK στην Τουρκία και στις ΗΠΑ, και εργάστηκε ως βοηθός έρευνας για τον καθηγητή Richard D. Levins στο Harvard. Συμμετείχε σε πολλά συνέδρια και σεμινάρια για τον αστικό σχεδιασμό και σε εβδομαδιαία σεμινάρια σε πολλά πανεπιστήμια. Η Leyla συμμετείχε στα συνέδρια της ECOWEEK όπως: ECOWEEK 2011 στη Θεσσαλονίκη και στο Μιλάνο, Ιταλία. Επίσης, στην ECOWEEK 2012 στο Ισραήλ, Ρώμη (με την Elena Barthel του Rural Studio) και στην Κρακοβία, Πολωνία - όπου ηγήθηκε ενός satelite εργαστηρίου στην Κωνσταντινούπολη. Το 2014 συμμετείχε στην ECOWEEK στο Λονδίνο (με την αρχιτέκτονα Braha Kunda, Ισραήλ) και το 2016 στον Αγ. Νικόλαο, Κρήτης (με τον αρχιτέκτονα Jorge Martin, Marko & Placemakers, Αγγλία). Η Leyla υποστηρίζει τη δραστηριότητα της ECOWEEK στις ΗΠΑ.

ΙΝΔΙΑ
Διονύσιος Παπαδόπουλος είναι σύμβουλος αρχιτεκτονικού σχεδιασμού για πάνω παό 15 χρόνια με εμπειρία σε χώρες όπως Αγγλία, Ελλάδα και Ινδία. Είναι ενεργός σε ανθρωπιστικά πρότζεκτ ανασυγκρότησης στα Βαλκάνια και συμμετείχε σε εργαστήρια επείγουσας ανοικοδόμησης. Το ενδιαφέρον του για αειφόρο δόμηση εφαρμόζεται όχι μόνο στην κλίμακα του κτιρίου, αλλά και σε έργα αστικής κλίμακας, όπως μεγάλα οικιστικά συγκροτήματα, εμπορικά κέντρα και ξενοδοχεία στην Αγγλία και Ινδία. Έχει επίσης ασχοληθεί με έρευνα πάνω σε οργανικά απόβλητα και τη δυνατότητα παραγωγής βιο-ενέργειας από αυτά και την εφαρμογή τους σε ξενοδοχειακές μονάδες, ενώ μελέτησε επίσης τη χρήση διαφόρων υλικών, όπως μπαμπού και παραδοσιακές τεχνικές όπως ξύλινες κατασκευές, hemp και τεχνικές βασισμένες στον άργυλο. Ο Διονύσιος υποστηρίζει τη δραστηριότητα της ECOWEEK στην Ινδία.
ΙΣΡΑΗΛ
Braha Kunda Aρχιτεκτονική και Περιβαλλοντικός Σχεδιασμός. Λέκτορας και πρώην διευθύντρια του Τμήματος Σχεδιασμού Εσωτερικού Χώρου στο ΗΙΤ, Ισραήλ. Αποφοίτησε από την Ακαδημία Bezalel με δίπλωμα σε Περιβαλλοντικό Σχεδιασμό και Μάστερ από το Πανεπιστήμιο Rice στο Χιούστον των ΗΠΑ. Η Braha επίσης παρακολούθησε το πρόγραμμα Heschel για περιβαλλοντική οργάνωση και ηγεσία και συμμετείχε στον ομάδα και τη δραστηριότητα Mabadat Pais Design Terminal. Η Braha έχει επαγγελματική και ακαδημαϊκή εμπειρία στον αρχιτεκτονικό και περιβαλλοντικό σχεδιασμό κατοικιών, εμπορικών και δημόσιων έργων σε ένα ευρύ φάσμα κλίμακας. Έχει μεγάλο ενδιαφέρον στον σχεδιασμό και τις κοινωνικές και πολιτιστικές πτυχές του. Η Braha υποστηρίζει τη δραστηριότητα της ECOWEEK στο Ισραήλ.
Ofir Etgar είναι απόφοιτος με BA Architecture Science από το Politecnico di Milano και εργάζεται στην εταιρία Neve Binyan Construction Ltd. Ο Ofir υποστηρίζει τη δραστηριότητα της ECOWEEK στην Ιταλία και στο Ισραήλ.
HIT - Holon Institute of Technology Ιδρύθηκε το 1969 ως τεχνολογική σχολή που εξυπηρετεί την τοπική κοινωνία. Το HIT αναγνωρίστηκε από το Συμβούλιο της Ανώτατης Εκπαίδευσης του Ισραήλ το 1999 ως ένα ανεξάρτητο ινστιτούτο τεχνολογίας και σήμερα το HIT είναι ένα από τα κορυφαία ιδρύματα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και κατατάσσεται μεταξύ των καλύτερων επιστημονικών και τεχνολογικών ιδρυμάτων στο Ισραήλ. Προσφέρει Bachelor ΙΜΕΤ και Μεταπτυχιακά Διπλώματα Ειδίκευσης σε κλάδους όπως τεχνολογία, υπολογιστές, εφαρμοσμένα μαθηματικά, ηλεκτρολογία, ηλεκτρονικών μηχανικών, μηχανικών επικοινωνίας, βιομηχανικό σχεδιασμό, interior design, οπτική επικοινωνία, διαχείριση τεχνολογίας, εκπαιδευτική τεχνολογία και άλλα. Τα τρέχοντα κοινωνικά και περιβαλλοντικά θέματα και η χρήση των εναλλακτικών τεχνολογιών και πηγών ενέργειας βρίσκονται στο επίκεντρο της έρευνας και της μελέτης στο ΗΙΤ. Το HIT είναι Συνεργάτης (Associate Partner) της ECOWEEK στο Ισραήλ.
ΙΤΑΛΙΑ
Giorgio Scavino είναι ειδικός σύμβουλος σε Ευρωπαϊκά προγράμματα. Τα τελευταία 8 χρόνια συντόνιζε έργα με τη χρηματοδότηση της ΕΕ, κυρίως για τον Δήμο της Ρώμης. Είναι απόφοιτος της Fine Arts Academy της Ρώμης και έχει δίπλωμα Ψυχοδυναμικού Συμβούλου. Τα τελευταία 7 χρόνια έχει υποστηρίξει, έχει προωθήσει και έχει διοργανώσει διάφορα πολιτιστικά και καλλιτεχνικά δρώμενα και έχει αποκτήσει εμπειρία στην μελέτη και διοργάνωση εργαστηρίων στον κοινωνικό τομέα. Ζει και εργάζεται στη Ρώμη. Ο Giorgio υποστηρίζει τη διοργάνωση της ΕCOWEEK στη Ρώμη.
Francesco Bedeschi είναι αρχιτέκτονας και καθηγητής integrated architectural design and restoration στο Italian Program του University of Arkansas Rome Center. Είναι επίσης διευθυντής και συντονιστής του προγράμματος Study in Italy στοRensselaer Polytechnic Institute, State of New York. Ήταν Visiting Assisting Professor στο Mississippi State University στο Jackson, MS. Μέλος του ΔΣ του GBC Italia, ο Francesco είναι διεθνές μέλος του AIA - American Institute of Architects. Πρόσφατα, πήρε τη θέση του Executive Officer of the Steering Committee του GBC Italia με την ευθύνη της Εκπαίδευσης και των τοπικών Chapters. Είναι σύμβουλος σε έργα LEED στην Ιταλία. Ο Francesco υποστήριξε τη διοργάνωση της ΕCOWEEK στη Ρώμη.
H Giuditta De Vecchi είναι αρχιτέκτονας, απόφοιτος του Politecnico di Milano. Συνεργάζεται με το Monostudio και είναι υποψήφια διδάκτωρ στο Politecnico di Milano στην "Αρχιτεκτονική Σύνθεση" με θέμα διπλωματικής τη μορφολογική σχέση μεταξύ του κλίματος και της όψης κτιρίων. Η Giuditta παρακολούθησε τα εργαστήρια της ECOWEEK στη Μέση Ανατολή και υποστήριξε το συνέδριο της ECOWEEK στο Μιλάνο το 2011.
Ο Amit Anafi είναι αρχιτέκτονας απόφοιτος του Politecnico di Milano (M.Arch.) ο οποίος ειδικεύεται στην 'αειφόρο κατασκευή και υποδομές για την προστασία και ανάπτυξη της φύσης. Διδάσκει στο 'Εργαστήριο Αειφόρου Αρχιτεκτονικής' στο Politecnico di Milano. Ο Amit υποστήριξε το συνέδριο της ECOWEEK στο Μιλάνο το 2011.
Η Elisa Evaso είναι αρχιτέκτονας απόφοιτος της Σχολής Αρχιτεκτονικής του Πανεπιστημίου της Genova. Ο Luca Guglieri είναι αρχιτέκτονας απόφοιτος της Σχολής Αρχιτεκτονικής του Πανεπιστημίου της Genova. Το γραφείο Monostudio δημιουργεί για 35 χρόνια έργα αναπαλαίωσης, ανακαίνισης, και επανάχρησης μνημείων. Ο Enzo Evaso ίδρυσε το studio στη Valenza, Piedmont το 1974. Ο Luca και η Elisa μετέφεραν το studio στο Milano το 2005 με μια νέα φιλοσοφία εφευρετικότητας σαν τρόπο για την αξιοποίηση της ιστορίας και των ριζών ενός κτιρίου. www.monostudiomilano.com Το Monostudio συνεργάστηκε και φιλοξένησε την ECOWEEK στην Ιταλία στην εκδήλωση ECCO ECOWEEK στο πλαίσιο του Salone Internazionale del Mobile στο Μιλάνο (Απρίλιος 2011).
The University of Arkansas Rome Center (UARC) προσφέρει μια εκπαιδευτική εμπειρία που αντικαθιστά την κλασική διδασκαλία στην αίθουσα διδασκαλίας με διδακτική πρακτική εκπαίδευση hands-on. Αυτό επιτυγχάνεται μέσω επισκέψεων επιτόπου, επισκέψεις σε μουσεία και ταξίδια στην Ιταλία, που συνδυάζονται με μάθηση με τη χρήση πολυμέσων στις αίθουσες διδασκαλίες της Σχολής. Η απόκτηση γνώσης και εμπειρίας πάνω στην Ιστορία και τον Πολιτισμό είναι μία από τις βασικές αρχές για την ανάπτυξη τόσο της κουλτούρας όσο και της παιδείας των φοιτητών, και είναι αναπόσπαστο στοιχείο της εκπαιδευτικής εμπειρίας στη Ρώμη. Το UARC είναι ένα σημείο εκκίνησης για μια διεθνή εμπειρία που εμπνέει και ενθαρρύνει το ενδιαφέρον των φοιτητών και προσφέρει
ποικιλομορφία, κατανόηση και συζήτηση. Η θέση της Σχολής στην καρδιά της πόλης, ωθεί τους μαθητές να γνωρίσουν την Ιστορία, τον Πολιτισμό, την κληρονομιά, την τέχνη και την αρχιτεκτονική της Ρώμης από πρώτο χέρι. Η πόλη χρησιμοποιείται ως εργαστήριο για να εξεταστεί η Ρώμη ιστορικά αλλά και μέσα από σύγχρονα ζητήματα της. Μέσω της παραμονής τους στη Ρώμη, οι φοιτητές μπορούν να ανακαλύψουν νέες εμπειρίες, ιδέες και προοπτικές που μπορούν να συμβάλουν στην ακαδημαϊκή και πολιτιστική τους ανάπτυξη.
Το UARC είναι Συνεργάτης (Associate Partner) της ECOWEEK στη Ρώμη.
ΚΙΝΑ
Vassilios Bartzokas είναι ένας από τους πιο σημαντικούς ανθρώπους στην Ελλάδα στο Σχεδιασμό και την Αρχιτεκτονική βιομηχανία. Ο Vassilios είναι ο πρώην Διευθύνων Σύμβουλος της CARTECO Design Centre, μια εταιρεία που βραβεύθηκε ως μία από τις 10 καλύτερες εταιρείες στην Ευρώπη από τα Ευρωπαϊκά Βραβεία Επιχειρήσεων, μαζί με εταιρείες όπως η DELL, DEUTSCHE TELEKOM, AIR BERLIN και άλλες. Είναι ο Ιδρυτής και Δημιουργικός Διευθυντής του ARCHIVE μιάς καινοτόμου βιβλιοθήκης υλικών για αρχιτέκτονες και σχεδιαστές (www.thearchive.gr) που λειτουργεί 24/7 με έδρα τη Θεσσαλονίκη. Είναι επίσης υπεύθυνος για ένα μεγάλο αριθμό δημιουργικών πρότζεκτ, όπως: Green Design Festival, Αρχιτεκτονική Ημερίδα στην Αθήνα, Invisible Exhibition Hotel, ESW [eso] Ετήσια Συνέδρια για Interior Design, ARCHISEARCH.gr e-περιοδικό για Αρχιτεκτονική και Σχεδιασμό, και άλλα. Ο Vassilios είναι σύμβουλος της ECOWEEK και ο εμπνευστής και κύριος συνεργάτης στη διοργάνωση της ECOWEEK στη Γερμανία και την Κίνα.
Jelena Lucic έχει δίπλωμα Master of Environmental Studies και BA of International Business και έχει ζήσει στη Σερβία, Κύπρο, Ιράκ και Κίνα. Η Jelena είναι η ιδρύτρια της ΜΚΟ ECOIST με βάση το Βελιγράδι, Σερβία, με στόχο την αναβάθμιση της αστικής αειφορίας. Η ECOIST ανέλαβε την πρωτοβουλία και την επιτυχή διοργάνωση της πρώτης ECOWEEK στο Βελιγράδι, του πρώτου διεθνούς συνεδρίου GreenBuild, εργαστήρια για φοιτητές, εκθέσεις και άλλα καινοτόμα προγράμματα. Η Jelena υπήρξε Business Development Manager για μια Κυπριακή εταιρία με εξαγωγές καλωδίων στην Ευρώπη και τις χώρες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης. Η Jelena δίνει διαλέξεις και είναι η συντάκτρια blog και περιοδικών. Η Jelena είναι Συνεργάτης (Associate) και διοργανώτρια της ECOWEEK στη Σερβία και την Κίνα.
Nikola Dimitrijevic είναι απόφοιτος Pedagogy από το Faculty of Philosophy, University of Belgrade. Είναι ενεργό μέλος της ΜΚΟ ECOIST στη Σερβία και συνεργάτης της ECOWEEK στη Σερβία. Συγγραφέας διηγημάτων που δημοσιεύθυκαν σε blog, ιστοσελίδες αλλά και εκδόθηκαν, είναι αρχισυντάκτης διαφόρων εντύπων. Ο Nikola έχει δουλέψει ως Sales Manager για διάφορα προϊόντα και εταιρίες. Είναι μέλος του Steering Committee των extreme sports club "Pustolov" για το οποίο έχει διοργανώσει πληθώρα δραστηριοτήτων. Ο Nikola είναι Συνεργάτης (Associate) και διοργανωτής της ΕCOWEEK στην Κίνα.
ΚΟΣΟΒΟ

Argjire Krasniqi αρχιτέκτων απόφοιτος του University of Prishtina, Department of Architecture, Chair of Urbanism and Spatial Planning. Παρακολούθησε επίσης τρίμηνο master στην Αυστρία στο Vienna University of Technology, Department of Spatial Development, Infrastructure & Environmental Planning με υποτροφία Έχει εργαστεί σε πολλά αρχιτεκτονικά γραφεία στο Κόσοβο και τις ΗΠΑ. Πρόσφατα διοργάνωσε το "The Image of my City" σε πόλεις στο Κόσοβο με θέμα την υπερθέρμανση του πλανήτη. H Argjira εργάζεται στο αρχιτεκτονικό γραφείο Politbyro-Pharc. Η Argjire είναι η κύρια διοργανώτρια της ECOWEEK στο Κόσοβο και υποστηρίζει τη δραστηριότητα της ECOWEEK στην Αλβανία.

ΚΥΠΡΟΣ
MKC City College στη Λάρνακα, Κύπρο, είναι ένα ακαδημαϊκό ίδρυμα με 30ετη ιστορία ακαδημαϊκής αριστείας και με μια πλούσια παράδοση στην εκπαίδευση. Το MKC City College είναι ο στρατηγικός συνεργάτης της ECOWEEK στην Κύπρο.
ΟΛΛΑΝΔΙΑ

Avans University of Applied Sciences ιδρύθηκε το 2004 με αποστολή να είναι το καλύτερο, με βάση το πάθος και την αφοσίωση. Το εκπαιδευτικό του όραμα είναι να συνδέει τους ανθρώπους και τη δημιουργία γνώσης. Η βασική αρχή του Avans έχει τις ρίζες της μέσα και πηγάζει από το το κοινωνικό περιβάλλον του. Για να διατηρήσεις και να επεκτείνει την αξία του στο περιβάλλον του, συνεχίζει να ανταποκρίνεται στις μεταβαλόμενες απαιτήσεις της αγοράς εργασίας στον κόσμο της εργασίας. Το Avans είναι ο στρατηγικός συνεργάτης της ECOWEEK στην Ολλάνδία.

ΠΑΚΙΣΤΑΝ

Maria Aslam-Hyder είναι η ιδρύτρια και ιδιοκτήτρια του αρχιτεκτονικού γραφείου ArchWorks. Αρχιτέκτων, ακαδημαϊκός που ωθεί συνεχώς τα όρια της πρακτικής του επαγγέλματος. Ξεκίνησε ως εκδότρια το 2008. Η δράση της έγινε παγκόσμια με την έναρξη του περιοδικού ADA του οποίου είναι η ιδρύτρια και αρχισυντάκτης. Η Μαρία έχει εκπροσωπήσει το Πακιστάν σε πολλές πλατφόρμες και διεθνή συνέδρια. Το πάθος της είναι τα ταξίδια και πριν από κάθε μεγάλο γεγονός παίρνει ανάσα (όπως λέει) "με τη σιωπή, για να ακούσει τον εσώτερο εαυτό της". Άπληστη αναγνώστρια εργάζεται αυτή τη στιγμή σε δύο χειρόγραφα. Η Μαρία είναι συνεργάτης (Associate) της ECOWEEK στο Πακιστάν.

Architecture Design Art (ADA) είναι ένα κορυφαίο Media Brand που ξεκίνησε το 2008. Εστιάζει στη σύγχρονη αρχιτεκτονική και το σχεδιασμό, με παγκόσμια φήμη για την αριστεία. Σε διάστημα έξι ετών ξεχώρισε, χάρις στη διεθνή προοπτική του και σε μια υψηλών προδιαγραφών διεπιστημονική κάλυψη ριζωμένη στην τοπική και περιφερειακή γεωγραφία. Το ADA που παντρεύει την αρχιτεκτονική, τους εσωτερικούς χώρους, προϊόντα, το τοπίο και την πολεοδομία, καθίσταται διαφορετικό από οποιαδήποτε άλλη έκδοση που διατήθεται σήμερα στα περίπτερα. Το ADA προσφέρει μια πολύπλευρη πλατφόρμα πολυμέσων που περιλαμβάνει έντυπα και ψηφιακές εκδόσεις του περιοδικού, μια δυναμική και διαδραστική ιστοσελίδα, καθώς και εβδομαδιαία e -newslettersπου φτάνουν σε ένα εκτενές και εξειδικευμένο κοινό. Το ADA είναι συνεργάτης της ECOWEEK στο Πακιστάν.

ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ
Ziad 'Mohamed Tareq' Al-Jallad είναι αρχιτέκτονας απόφοιτος της Σχολής Αρχιτεκτονικής του An-Najah National University, Nablus στην Παλαιστίνη. Εργάζεται και ζει στη Ραμάλλα. Έχει εργαστεί μεταξύ άλλων στην ανέγερση της νέας πόλης Rawabi δίπλα στη Ραμάλλα. Ο Ziad συντονίζει και υποστηρίζει τη δραστηριότητα της ECOWEEK στην Παλαιστίνη (Δυτική Όχθη).
ΠΟΛΩΝΙΑ
Magdalena Malska είναι αρχιτέκτονας απόφοιτη με BSc στην Αρχιτεκτονική και Αστικό Σχεδιασμό από το Cracow University of Technology. Η Magdalena επίσης σπούδασε στο Politecnico di Milano και συνεχίζει σπουδές Master στην Κρακοβία. Μέχρι στιγμής η καριέρα της περιλαμβάνει επαγγελματική εμπειρία σε διάφορους τομείς: architectural studio GRAF, WAM Architecten, JERONIMO MARTINS, freelance architect, δημοσιογράφος για αρχιτεκτονικά περιοδικά και διοργανωτής του διεθνούς συνεδρίου και εργαστηρίων της ECOWEEK. Η Magdalena συμμετείχε στα εργαστήρια της ECOWEEK στην Ελλάδα, στη Μέση Ανατολή και την Ιταλία και είναι Συνεργάτης της ECOWEEK στην Πολωνία, Γερμανία και την Αγγλία.
Ewelina Wozniak-Szpakiewicz είναι αρχιτέκτονας - απόφοιτη του Faculty of Architecture, Krakow University of Technology (CUT). Είναι διδάκτορας στο Institute of Urban Design, Κraκow University of Technology. Για πολλά χρόνια δίδασκε σε διεθνή εργαστήρια σχεδιασμού στην Πολωνία και Ιταλία. Είναι η Πρόεδρος του Miastotworcze Foundation στην Κρακοβία που εργάζεται στην αναβάθμιση της ποιότητας του δημόσιου χώρου και Διευθύντρια του αρχιτεκτονικού γραφείου Up Studio που σχεδιάζει κατοικίες και κτίρια υπηρεσιών. Η Ewelina είναι διοργανώτρια της ECOWEEK στην Πολωνία.
Miastotworcze Foundation είναι ένας μη κερδοσκοπικός μη κυβερνητικός οργανισμός που επιβλέπει ανοιχτές δημόσιες εκπαιδευτικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις που αφορούν στην πόλη, το περιβάλλον και τον δημόσιο χώρο. Συγκεντρώνει τις τάσεις της αρχιτεκτονικής για την ανανέωση του υπάρχοντος δημόσιου χώρου και τη δημιουργία νέων χώρων για συνάντηση, συνεργασία και δικτύωση για την ανταλλαγή εμπειρίας ανάμεσα στις κοινότητες των καλλιτεχνών, επιστημόνων και των επιχειρήσεων και τη δημιουργία νέων τάσεων για την ενεργή δημιουργία στην κοινωνία. Ο Miastotworcze Foundation είναι Συνεργάτης (Associate Partner) της ECOWEEK στην Πολωνία.
Villa Decius Association είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός που διοργανώνει πολτιστικές και εκπαιδευτικές εκδηλώσεις ανοιχτές για το κοινό. Ο οργανισμός συνεργάζεται με τοπικούς και διεθνείς φορείς και ιδρύματα που προάγουν τον Πολιτισμό, την Ευρωπαϊκή ολοκλήρωση, και την ανθρωπιστική κληρονομιά του Ευρωπαίκού Πολιτισμού. Ο οργανισμός εξασφαλίζει πόρους για τα προγράμματα και τις δραστηριότητές του από την Ευρώπη και εθνικές ή τοπικές χορηγίες, συνεργασίες και δωρεές. Οι χορηγοί και δωρητές προέρχονται είτε από την Πολωνία είτε από το εξωτερικό και περιλαμβάνουν ιδρύματα, εταιρίες, κ.α. Η δραστηριότητα της Villa Decius προγραμματίζεται και διεξάγεται υπό την διεύθυνση της Διευθύντριας Danuta Glondys. Η Villa Decius είναι είναι Συνεργάτης (Associate Partner) της ECOWEEK στην Πολωνία.
ΡΟΥΜΑΝΙΑ
Laura Negulescu είναι αρχιτέκτονας, απόφοιτη της σχολής Ion Mincu University of Architecture and Urbanism στο Βουκουρέστι. Κατά τη διάρκεια των σπουδών της παρακολούθησε μια σειρά εργαστηρίων με θέμα eco-refurbishment στο Sibiu. Είναι ιδρυτικό μέλος της ΜΚΟ Univercity και ανέλαβε την διοργάνωση δραστηριότητας και έργων με θέμα την αειφόρο και υπεύθυνη αστική ανάπτυξη. Ως αρχιτέκτονας ανέπτυξε, μεταξύ άλλων, μία αειφόρο modular κατοικία, με στόχο η κατασκευή της να μην υπερβαίνει το κόστος μιας συμβατικής. Η Laura είναι συνεργάτης και διοργανώτρια της ECOWEEK στη Ρουμανία.
Radu Negulescu είναι αρχιτέκτονας απόφοιτος της σχολής Ion Mincu University of Architecture and Urbanism στο Βουκουρέστι. Ως φοιτητής και μετά την αποφοίτησή του ασχολήθηκε εκτενώς με εργαστήρια, συνέδρια, καλλιτεχνικά φεστιβάλ και εκθέσεις. Η δουλειά του εστιάζει στον σχεδιασμό με τη φύση και τον τρόπο που το κτίριο προσαρμόζεται στην τοποθεσία, η διαδικασία της 'αστικής ανακύκλωσης' - δηλ. χτίζοντας και διατηρώντας κτίρια με στόχο την αειφορία - και δένοντας διαφορετικούς αστικούς ιστούς. Παραδείγματος χάριν, για το εργαστήριο της ανακαίνισης της αυλής του μοναστηριού στο Milevsko (Czech Republic), πρότεινε μια απλή πρόταση: να φυτευθεί ένα δέντρο στο κέντρο της αυλής, ώστε να ξεχωρισει οπτικά τα διάφορα κτίρια αλλά, την ίδια στιγμή, να ενοποιήσει τον χώρο της αυλής γύρω από το δέντρο. Ο Radu είναι συνεργάτης και διοργανωτής της ECOWEEK στη Ρουμανία.
Veronica Raileanu είναι αρχιτέκτονας απόφοιτη του of "Ion Mincu" University of Architecture and Urbanism στο Βουκουρέστι. Η επαγγελματική της κατάρτιση περιλαμβάνει Internship στο NEMETSCHEK στη Ρωσία και διδασκαλία μαθήματος "Lightning Design" στο College of Interior Design στην Ulan Bator στη Μογγολία. Στο παρελθόν ανέπτυξε ενδιαφέρον για αρχιτεκτονική με λάσπη και σε εναλλακτικές μεθόδους κατασκευής. Η Veronica συμμετείχε στα εργαστήρια της ECOWEEK στην Ιταλία και στην Ελλάδα και είναι Συνεργάτης της ECOWEEK στη Ρουμανία.
Zeppelin είναι ένα διεθνές μηνιαίο περιοδικό αρχιτεκτονικής, σχεδιασμού και αστικής κουλτούρας. Το Zeppelin είναι μια ανεξάρτητη έκδοση με συντάκτη το Αssociation Zeppelin βασισμένο στο Βουκουρέστι. Το Zeppelin είναι Συνεργάτης (Associate Partner) της ECOWEEK στη Ρουμανία.
Raluca Dascalita είναι αρχιτέκτονας απόφοιτη του "Ion Mincu" University of Architecture and Urbanism στο Βουκουρέστι με δίπλωμα Master σε Σχεδιασμό Εσωτερικού Χώρου. Συμμετέχει στη δραστηριότητα διαφόρων οργανώσεων και είναι εθελόντρια σε δράσεις για αειφορία στην κοινωνία και το περιβάλλον στη Ρουμανία και στο εξωτερικό. Η Raluca συμμετείχε στα εργαστήρια της ECOWEEK στο Μιλάνο και στη Θεσσαλονίκη και είναι Συνεργάτης της ECOWEEK στη Ρουμανία.
Timea Paal είναι νέα αρχιτέκτονας και γραφίστρια με εμπειρία σε πράσινα κτίρια. Είναι εκπαιδευμένη 'Πρεσβευτής' του The Living Building Challenge στην Ευρώπη και είναι/ήταν σύμβουλος στο πρότζεκτ [ecobiblioteca]. Είναι εγγεγραμμένη στο ILFI για την εφαρμογή του Living Building Challenge. Η ακαδημαϊκή της κατάρτηση περιλαμβάνει: Living Building Challenge training [ILFI], Romania green Buildng Professional [RoBC], πτυχίο στην Architecture and Urban Planning [Technical University of Cluj-Napoca]. Είναι συν-ιδρύτρια της ΜΚΟ UNDAVERDE, που προωθεί προγράμματα και δραστηριότητα γύρω από την αειφορία και την υπεύθυνη και υγιή αστική ανάπτυξη. Η Timea συμμετείχε στα εργαστήρια της ECOWEEK στην Αθήνα και είναι Συνεργάτης της ECOWEEK στη Ρουμανία.
ΣΕΡΒΙΑ
Jelena Lucic έχει δίπλωμα Master of Environmental Studies και BA of International Business και έχει ζήσει στη Σερβία, Κύπρο, Ιράκ και Κίνα. Η Jelena είναι η ιδρύτρια της ΜΚΟ ECOIST με βάση το Βελιγράδι, Σερβία, με στόχο την αναβάθμιση της αστικής αειφορίας. Η ECOIST ανέλαβε την πρωτοβουλία και την επιτυχή διοργάνωση της πρώτης ECOWEEK στο Βελιγράδι, του πρώτου διεθνούς συνεδρίου GreenBuild, εργαστήρια για φοιτητές, εκθέσεις και άλλα καινοτόμα προγράμματα. Η Jelena υπήρξε Business Development Manager για μια Κυπριακή εταιρία με εξαγωγές καλωδίων στην Ευρώπη και τις χώρες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης. Η Jelena δίνει διαλέξεις και είναι η συντάκτρια blog και περιοδικών. Η Jelena είναι Συνεργάτης (Associate) και διοργανώτρια της ECOWEEK στη Σερβία και την Κίνα.
Boris Sasic είναι απόφοιτος τους προγράμματος MSc Sustainable Forest and Nature Management University of Copenhagen, Δανία και του University of Padova, Ιταλία. Ως Συνεργάτης της ΜΚΟ ECOIST, του Συνεργάτη της ECOWEEK στη Σερβία, ήταν υπεύθυνος για την ανάπτυξη και ανεύρεση πόρων, συγγραφή προτάσεων και την υλοποίηση δράσεων. Ο Boris ανήκε στην ομάδα διοργάνωσης της πρώτης ECOWEEK στο Βελιγράδι και είναι Συνεργάτης της ECOWEEK στη Σερβία.
Branko Jovovic είναι φοιτητής Αρχιτεκτονικής στο Politecnico di Milano και απόφοιτος του University Cernorizec Hrabar, School of Architecture, Varna, Βουλγαρία. Ο Branko συμμετείχε στα εργαστήρια της ECOWEEK στην Ιταλία και είναι Συνεργάτης της ECOWEEK στη Σερβία.
Jelena Slavkovic είναι φοιτήτρια Αρχιτεκτονικής στο Politecnico di Milano και απόφοιτη του Triennale of Architecture στο Free University της Varna, Βουλγαρία. Η Jelena συμμετείχε στα εργαστήρια της ECOWEEK στην Ιταλία και είναι Συνεργάτης της ECOWEEK στη Σερβία.
Danilo Miajlovic είναι απόφοιτος του Politecnico di Milano με Master of Civil Architecture, απόφοιτος του Faculty of Architecture Cernorizec Hrabar, Varna Βουλγαρία και απόφοιτος του High School of Architecture στο Βελιγράδι της Σερβίας. Είναι full-time βοηθός έρευνας στο Politecnico di Milano. Ο Danilo είναι Συνεργάτης της ECOWEEK στη Σερβία.
ECOIST είναι μια αστική μη κερδοσκοπική οργάνωση που επικεντρώνεται σε καινοτόμους και ολιστικές προσεγγίσεις που μπορούν να αναπτύξουν αποτελεσματικά την περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης προς ένα πιο βιώσιμο μέλλον. Η ECOIST συνεργάζεται με τον δημόσιο, ιδιωτικό, ακαδημαϊκό και πολιτικό τομέα και αποτελείται από περιβαλλοντολόγους, βιολόγους, κοινωνιολόγους, οικονομολόγους, IT managers, αρχιτέκτονες τοπίου και αρχιτέκτονες για πιό συνεργιστικές λύσεις. Η ECOIST χρησιμοποεί εργαλεία όπως η δημοσιότητα, εκθέσεις, εργαστήρια, διαλέξεις, εκπαίδευση, εκδόσεις, διοργάνωση στρογγυλής τραπέζης, συνέδρια, φόρουμ και άλλες εκδηλώσεις. Η ECOIST έχει αναλάβει έργα όπως το πρώτο διεθνές συνέδριο GreenBuild, τον φοιτητικό διαγωνισμό Urban Oasis, έκθεση και εργαστήρια, έρευνα για τη σύμβαση του Aarhus, καλοκαιρινές κατασκηνώσεις και άλλα. Η ECOIST είναι Συνεργάτης (Associate Partner) της ECOWEEK στη Σερβία.
ΣΛΟΒΕΝΙΑ
Anja Pirjevec έχει δίπλωμα Master in Architecture από το Faculty of Architecture του πανεπιστημίου της Ljubljana στη Σλοβενία. Κατά τη διάρκεια των σπουδών της μετακόμισε στη Ρώμη, όπου σπούδασε στο Valle Giulia Department of Architecture στο Πανεπιστήμιο La Sapienza. Έχει συμμετάσχει σε εργαστήρια με θέμα LEED environmental strategies και ετοιμάζεται να αποκτήσει LEED Green Associate professional accreditation. Συνεργάζεται με τη ΜΚΟ Liveinslums international development cooperation, που εστιάζει στην αναβάθμιση οικισμών σε μεγάλες πόλεις του αναπτυσσόμενου κόσμου και την καλύτερη χρήση τοπικών πόρων. Η Anja δούλεψε στη δημιουργία σχολείων και των γύρω περιοχών τους στη Nairobi, Kenya. Ζει και δουλεύει στη Ρώμη. Είναι η εμπνευστής και βασική διοργανώτρια της ECOWEEK στη Σλοβενία.
ΤΟΥΡΚΙΑ
Doga Gizem Memis είναι Αρχιτέκτονας με δίπλωμα Bachelor of Architecture από το Πανεπιστήμιο Yeditepe στην Κωνσταντινούπολη. Κατά τη διάρκεια των σπουδών της έπαιξε σημαντικό ρόλο συμμετέχοντας σε τοπικούς και διεθνείς κοινωνικούς οργανισμούς και συμμετείχε εθελοντικά σε πολλά κοινωνικά πρότζεκτ. Διοργάνωσε στο παρελθόν δραστηριότητα με τοπική και εθνική εμβέλεια με την υποστήριξη του Πανεπιστημίου Yeditepe. Κατά τη διάρκεια των σπουδών της ανέπτυξε ενδιαφέρον στην αειφόρο αρχιτεκτονική. Η Doga συμμετείχε στα εργαστήρια της ECOWEEK στο Λονδίνο και είναι συνδιοργανώτρια της ECOWEEK στην Κωνσταντινούπολη.
Aylin Ayna είναι αρχιτέκτονας στο Department of Architecture, Mimar Sinan Fine Arts University, με σπουδές postgraduate στο Architectural Design Issues Programme στο ίδιο πανεπιστήμιο. Research assistant σε Environmental Analysis and Control Subdivision στο Mimar Sinan Fine Arts University, από το 2009, σε θέματα στρατηγικής οικολογικού σχεδιασμού, θεωρία οικολογικού σχεδιασμού, την αντίληψη του χώρου και τη σχέση μεταξύ σώματος και μέρους. Έχει συμμετάσχει σε πολλούς αρχιτεκτονικούς διαγωνισμούς, συνέδρια και εργαστήρια, μεταξύ αυτών και το ECOWEEK 2011 στη Θεσσαλονίκη. Η Aylin είναι Συνεργάτης της ECOWEEK στην Τουρκία.
Erdem Erbas είναι Asst. Professor στο Τμήμα City and Regional planning στο MSGSU, Ισταμπούλ (Κωνσταντινούπολη). Απόφοιτος του MSGSU σε θέματα αστικού σχεδιασμού η διατριβή του είχε τίτλο "Ecological Approach to Planning, Sustainable Urban Development of Istanbul". Το διδακτορικό του σε αστικό σχεδιασμό στο MSGSU είχε θέμα "A Study on the Determination of Basic Principles and Criteria for Housing Area Planning based on Energy Source Variation". Ήταν επισκέπτης ερευνητής στο "Fachhochschule Hannover" και "HKU - Hogeschool voor de Kunsten Utrecht" κατά τη συγγραφή του διδακτορικού του. Ο Erdem είναι Συνεργάτης της ECOWEEK στην Τουρκία.
Mehtap Leyla Turanalp είναι τελειόφοιτη φοιτήτρια Αστικού Σχεδιασμού στο Mimar Sinan Fine Arts University and Regional Planning, και είνα απόφοιτη του Izmir Institute of Technology, City and Regional Planning. Η Leyla είμαι μέλος στην οργανωτική επιτροπή του GreenAge Organization Committee και συντάκτρια της ιστοσελίδας 'Dayanismaci Atolye'. Η Leyla έχει ασχοληθεί με τη διοργάνωση συνεδρίων, μεταξύ άλλων του 'Taksim Square Renewal Project', MSFAU, και άλλων. Η Leyla συμμετείχε στα εργαστήρια της ECOWEEK στην Ευρώπη και τη Μέση Ανατολή και είναι Συνεργάτης της ECOWEEK στην Τουρκία.
Merve Ozyurt είναι βιομηχανική σχεδιάστρια, βοηθός έρευνας στο τμήμα Βιομηχανικού Σχεδιασμού στο Mimar Sinan Fine Arts University. Έχει ολοκληρώσει το μεταπτυχιακό της στον βιομηχανικό σχεδιασμό για τη χρήση του συναισθηματικού παράγοντα στο σχεδιασμό ενός προϊόντος. Είναι υποψήφια διδάκτορας στις διαδικασίες σχεδιασμού στο σχεδιασμό. Απασχολείται ακαδημαϊκά στο Τμήμα Βιομηχανικού Σχεδιασμού. Έχει παρακολουθήσει πολλά συνέδρια, ημερίδες και διοργανώσεις κοινωνικής ευθύνης ως συμμετέχων και ως συντονιστής. Η Merve είναι Συνεργάτης της ECOWEEK στην Τουρκία.
Yeditepe University είναι ένα από τα μεγαλύτερα πανεπιστήμια της Τουρκίας. Ιδρύθηκε το 1996. Προσφέρει σπουδές υψηλής ποιότητας στους φοιτητές και καθηγητές του. Το Πανεπιστήμιο Yeditepe έχει 12 Σχολές, 60 προπτυχιακά προγράμματα, 30 προγράμματα Μάστερ και 30 μεταπτυχιακά προγράμματα. Έχει πάνω από 700 Erasmus και άλλες συμφωνίες ανταλλαγής φοιτητών με πανεπιστήμια σε όλο τον κόσμο.Το Πανεπιστήμιο Yeditepe, πέρα από την ακαδημαϊκή επιτυχία, προωθεί κοινωνική δραστηριότητα, οργανώσεις και πρότζεκτ. Η Σχολή Αρχιτεκτονικής του Πανεπιστημίου Yeditepe είναι Συνεργάτης (Associate Partner) της ECOWEEK στην Τουρκία.
Mimar Sinan Fine Arts University Faculty of Architecture Ιδρύθηκε πριν από 125 χρόνια, είναι το παλαιότερο ίδρυμα της Τουρκίας στον τομέα της Αρχιτεκτονικής και των Καλών Τεχνών. Μέσα στο εξαιρετικό εκπαιδευτικό περιβάλλον του Mimar Sinan, μπορεί κανείς να βρει τη συνύπαρξη τμημάτων Αρχιτεκτονικής και Καλών Τέχνες κάτω από την ίδια στέγη, από την ίδρυσή του μέχρι σήμερα. Το πανεπιστήμιο προωθεί διεπιστημονικά και ολιστικά σύγχρονες εκπαιδευτικές προσεγγίσεις με εννοιολογικές και τεχνικές πτυχές της τέχνης και του design καθορίζοντας το πυρήνα της εκπαίδευσης στη Σχολή Αρχιτεκτονικής. Η Σχολή Αρχιτεκτονικής έχει τέσσερα τμήματα: Τμήμα Αρχιτεκτόνων Μηχανικών, Τμήμα Αστικού Σχεδιασμού, Τμήμα Βιομηχανικού Σχεδιασμού, και Τμήμα Interior Design. Η Σχολή Αρχιτεκτονικής του Mimar Sinan Fine Arts University είναι Συνεργάτης (Associate Partner) της ECOWEEK στην Τουρκία.
   
ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ (ASSOCIATES) της ECOWEEK δραστηριοποιούνται και σε άλλες χώρες. Περισσότερες πληροφορίες για τις ΟΜΑΔΕΣ (ASSOCIATES) της ECOWEEK θα αναρτηθούν προσεχώς.
DESIGN WEB GIRL - COPYRIGHT 2007 © ECOWEEK